Témou medzinárodnej konferencie bol voľný čas dospelých

13.05.2008 Prešov

Prešov 13. mája (TASR) - Predovšetkým trávenie voľného času populáciou v produktívnom veku rezonovalo na konferencii Voľný čas dospelých na počiatku 21. storočia, ktorú pripravila katedra aplikovanej edukológie ...
V poradí druhá konferencia zo série podujatí, ktoré sa zaoberajú problematikou voľného času, sa v pondelok uskutočnila na pôde (GTF) v Prešove.
Cieľom konferencie bolo zmapovať kvantitu a kvalitu voľného času pri súčasnej pracovnej zaťaženosti dospelých, zhodnotiť ponuky pre kultúrne, spoločenské, športové a duchovné vyžitie dospelých. Takmer stovka účastníkov si vypočula 27 prednášok odborníkov zo slovenských, českých a poľských vysokých škôl, ktorí sa zaoberali predovšetkým posvätnou charakteristikou voľného času a vplyvom médií na jeho využívanie. Účastníci analyzovali psychické a etické ohrozenia v oblasti voľného času dospelých a problémy spojené s voľným časom dospelých z hľadiska pastorácie. Vo svojich vystúpeniach sa prednášajúci snažili ponúknuť plnohodnotné alternatívy efektívneho využívania voľného času.
Všetky témy a diskusie k tejto problematike budú obsahom konferenčného zborníka, ktorý bude Prešovská univerzita publikovať v najbližších týždňoch. Ďalšiu konferenciu, ktorá bude venovaná tráveniu voľného času generáciou seniorov, pripravuje katedra na jar v roku 2009, informovala dnes TASR členka organizačného výboru Slávka Michančová.
 

Vyberte región

mark